Yurtdışına Numune Gönderimi

yurtdisi_numune_gönderimi

Yurtdışına Numune Gönderimi

Numune Nedir?

Ticarette numune, malın kalitesini ve değerini tanıtmak, beğendirmek amacıyla hazırlanan küçük parça ve örneğe denir.Numune özellikle ihalelerde, toptan veya yarı toptan ticarette kullanılır.

Yurtdışına Numune Gönderimi Nasıl Yapılmaktadır?

Gerek ticari hayatımızda, gerek normal yaşantımızda ne zaman olursa olsun her zaman yurtdışına numune ya da bedelsiz ürünler göndermek isteyebilirsiniz. Diğer yandan ticari ilişkilerinizin daha iyi gelişmesi ve ticari hayatı daha da yoğun bir hale getirmek için, ihraç edilmesi gereken numune ürünler olabilir. Bu durum ticari ve ihraç kurallarınca çok normal bir olaydır. Yalnız bu konuda dikkat edilmesi gereken bir husus vardır ki, numune ya da ticari hayatta verilen ismiyle eşantiyon ürünlerin yurtdışına gönderilmesi konusunda şöyle bir uyarıda bulunmak isteriz. Numune ya da ticari isimle anılan eşantiyonlarınızı yurtdışına göndermek isterseniz, bazı bilgi ve belgelere sahip olmak gerekmektedir.

Yurtdışı numune gönderimi; nereye ve hangi ülkeye göreceğinize göre değişen ama neredeyse bütün ülkelerde hemen, hemen aynı evraklar düzenlenerek numune ya da eşantiyon gönderimi bu şekilde yapılmaktadır.

Bunu da oku :  Kanunen Taşınması Yasak Kargolar Nelerdir?

Her ülkede uygulanan gümrük kuralları ve ya kanunları değişiklik gösterebileceğinden dolayı bu durumu gönderi yapacağınız ülkedeki gümrük müşavirliği ya da T.C. Maliye Bakanlığı tarafınca halkın hizmetine sunulan ihbar ya da bilgilendirme hatlarından bilgi alabilirsiniz.

Yurtdışı Numune Faturası Nasıl Düzenlenmelidir?

Ticari hayatımızdan devam edece olursak; yurtdışı müşterilerinizde gereken anlaşma ve protokollere göre sözleşmeye yapma aşamasına kadar geldiniz ve son aşama olarak yurtdışındaki müşteriniz sizden bir numune istedi ve bu numuneyi müşterinize göndermek için nasıl bir yol izleyeceksiniz bilmiyorsunuz. Normalde bu durumları eğer bulunuyorsa dış ticaret pazarlamacınız bu işlemleri sırası ile halledebilmektedir ama eğer dış ticaret pazarlamacınız yok ve bu tür işlemleri kendiniz yapıyorsanız burada devreye bilgi ve belgeler girmektedir.

Yurtdışı gönderimi için hazırlanan eşya ya da ticari mal gerekli işlem ve düzene göre hazırlandıktan sonra iş; yurtdışı numune faturasına gelmektedir. Bu durumda yapılması gereken faturanın nasıl kesileceğidir. Bu tür faturalarda iki görüş ön plana çıkmaktadır ve bu görüşler doğrultusunda işlemler yürütülmektedir. Bu görüşlerden bir tanesi proforma fatura düzenlenmesi ardından kargo şirketlerine teslim edilmesidir. Kesilen proforma faturanın bedelsiz olarak kesilmesi yönündedir. Diğer bir görüşe göre ise proforma fatura düzenlenmesi, ardından Türkçe fatura düzenlenmesi ve son olarak da kesilen Türkçe faturanın belirli bir bedel üzerinden düzenlenmesi işlemidir. Gördüğünüz üzere yurtdışı gönderileri her zaman bilgi ve belgelere dayanan bir ticaret türü olmasına karşın böyle durumlarda değişik fikirler meydana gelebilmektedir. Böyle görüş ayrılıkları arasında sizde nasıl bir yol izleyeceğinizi bilemiyor olabilirsiniz.

Bunu da oku :  KarGOkar Kargo Takip

Numune Gönderirken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Kargo çıkışlarında aşağıdaki bilgilerin önemi çok büyüktür.

* Firma / Şahıs İsmi 

* Proforma Ürün Tanımı ve Değeri

* Gideceği Ülke ve Adres Bilgisi

* Posta Kodu

* Alıcı Ev – Ofis – Cep İletişim Numarası

Doğru Fiyatlandırma : Aşağıdaki bilgiler kritik önem arz etmektedir.

* Gönderi Varış Ülke / Şehir

* Posta Kod Numarası

* Gönderi İçeriği

* Proforma Değeri

* Paket Sayısı

* Paketlerin En – Boy – Yükseklik Ölçüsü

* Her Bir Paketin Brüt Kg Bilgisi

Hacim Hesaplama : Hafif fakat hacmi büyük paketler için hacimsel ağırlık hesabı yapılmaktadır. Hacim En x Boy x Yükseklik / 5000 hesaplanmaktadır.

5/5 - (6 votes)
(Visited 21 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment